cadeaubox vol belevenissen

Uitpakken en vastpakken: het is leuk om dingen te krijgen. Maar ook een beetje obligaat. Minstens zo leuk is het om een ervaring cadeau te doen. Steeds meer mensen verzamelen namelijk liever herinneringen dan spullen. Voor je het weet staat je huis vol met rotzooi en ben je aan het opruimen in plaats van levensgenieten. Tijd is schaars, dus besteed ‘m goed. Deze tips helpen je op weg.

Mystery trips

Zoek je een origineel en verrassend cadeau? Veel verrassender dan een mystery trip wordt het niet! Een paar jaar geleden ontstaan en inmiddels helemaal gearriveerd: de mystery trips van geheimzinnige reisbureaus als srprs.me. Geef de naam van de gelukkige op, kies je tijd, thema (backpacken? Citytrip?) en budget en laat het avontuur beginnen. De bestemming wordt pas op het vliegveld bekend. Cool!

De beste belevenissen als cadeaus

Geef je een cadeau aan een iets minder reislustig type? In Nederland kun je duizend-en-een gave dingen doen. Denk verder dan karten en paintballen. Deze websites helpen je daarbij. Leren vliegen, duiken, naar de sauna, ontbijten op het strand of op 100 meter hoogte? Stop een ‘pluim’ in je cadeaubox voor mannen. Ook op Yoursurprise vind je tientallen originele belevenissen in heel Nederland voor elk budget: jetskieen, skydiven, crossen in een Hummer of zelf wijn leren maken. Surprisefactory heeft tot slot ook een groot aanbod coole cadeaus voor mannen: rondscheuren in Ferrari’s en Maserati’s, leren driften, vliegen in een helikopter, flyboarden of uilen spotten.

Te gekke doedingen voor weinig

Racen in een Ferrari kost wat. Zoek je een cadeau voor mannen dat wel cool is maar relatief weinig kost? Of laten we zeggen: spotgoedkoop is? Vakantieveilingen  heeft niet de allerruigste activiteiten (hoewel: cursus windsurfen kan best heftig zijn, met windkracht 6), maar ze zijn wel heel goedkoop. Als je op tijd biedt ten minste. Elke minuut zijn er veilingen op deze site en als je een beetje handig bent regel je een helikoptervlucht voor een tientje, of een bezoek aan de sauna voor 15 euro.

fotocredit: el collecionista de instantes (CC BY-SA 2.0)